Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα O.M.E.P. 20-2-2016

Αγαπητές/οι συνάδελφοι
σας προωθώ  το μήνυμα της O.M.E.P. σχετικά με την πραγματοποίηση ημερίδας ,
 προς ενημέρωσή σας .

Η Σχολική Σύμβουλος

Μαρία Κουτή



Αγαπητά μας μέλη,

σας υπενθυμίζουμε την ημερίδα που έχουμε οργανώσει για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10 π.μ. – 1 μ.μ., με τίτλο: «Η ενεργητική ακρόαση και η προσέγγιση του Μωσαϊκού στο Νηπιαγωγείο», με εισηγήτρια την κα Ευστρατία Σοφού, Διδάκτορα Επιστημών Αγωγής, Εισηγήτρια Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η ενεργητική ακρόαση των παιδιών είναι μια διαδικασία η οποία δεν περιορίζεται στη λεκτική επικοινωνία, αλλά είναι ανοιχτή στους πολυάριθμους δημιουργικούς τρόπους που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους. Αποτελεί μια διαδικασία-κλειδί της προσέγγισης του Μωσαϊκού και τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού περιβάλλοντος στο οποίο παρέχεται ο χρόνος και ο χώρος για να εκφράσουν τα παιδιά τα ενδιαφέροντα, τις ανησυχίες, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν και στο οποίο τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων για ζητήματα που τα αφορούν. Στόχος της εισήγησης είναι να προσδιοριστεί η έννοια της ενεργητικής ακρόασης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, να υπογραμμιστεί η σημασία της για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και να περιγραφούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ακουστεί η «φωνή» των παιδιών στο νηπιαγωγείο μέσα από παραδείγματα δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί σε ελληνικά νηπιαγωγεία.

Η ημερίδα καθώς και η κοπή της πίτας για το 2016 του παραρτήματος της O.M.E.P. Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Ν. Ιωνία).

Δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της O.M.E.P.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Δ.Σ. του παραρτήματος της O.M.E.P. στην Αθήνα

Η Γενική Γραμματέας

Κωνσταντίνα Φραγκή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου